Huertas: U odnosu na prvu, ova će biti daleko teža

Brazilci love polufinale

Huertas: U odnosu na prvu, ova će biti daleko teža

Brazilci su posljednji put u polufinalu Svjetskog prvenstva igrali 1986. godine upravo u Španiji. Tada su poraženi od Amerikanaca, nakon toga u susretu za treće mjesto od tadašnje Jugoslavije. Sada su jednu stepenicu udaljeni od polufinala, posljednja prepreka je Srbija.

U dosadašnjem dijelu prvenstva, Brazilci su tijesno dobili Francusku 65:63, poraženi su od Španije, 63:82, Srbiju su u prvom duelu slomili 81:73, u preostalim susretima su bili ubjedljivi, pogotovo u posljednja dva kontra Egipta odnosno Argentine. Marcelinho Huertas očekuje jednu sasvim drugačiju utakmicu nego što je to bila ona 3.septembra.

" Očekujem težu utakmicu od one u grupnoj fazi jer Srbija igra sve bolje. Vidjeli ste kako su razbili Grčku, sada je njihovim najboljim igračima poraslo samopouzdanje. Imaju puno talentovanih igrača, pokriveni su na svim pozicijama. Tu su Teodosić, Bogdanović, Bjelica, ali i jaki centri koji su važni. I ostali igrači daju ogroman doprinos, pogotovo u odbrani " mišljenja je Marcelinho Huertas.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti