Hughes: Zahvalni smo Asmiru, spasio nas je

Bh. reprezentativni golman igrač utakmice

Hughes: Zahvalni smo Asmiru, spasio nas je

Bh. reprezentativni golman Asmir Begović jučer je upisao svoj treći ovosezonski "clean sheet", ali njegov Stoke nažalost nije uspio doći do punog plijena u susretu sa WBA koji je okončan bez golova.

U meču u kojem je rođeni Trebinjac svojim sjajnim odbranama izluđivao protivničke fudbalere Asmir je proglašen igračem utakmice, a nakon susreta zaradio je i pohvale od menadžera popularnih Lončara Marka Hughesa.

"Na kraju moramo biti zahvalni Asmiru jer imao nekoliko sjajnih i jako važnih odbrana. Pogotovo je najvažnija bila je ona intervencija iz sudijskog vremena kojom nas je spasio. Bio bi to sasvim sigurno pobjednički gol za WBA", kazao je Hughes za zvaničku stranicu Stoke Cityja, te dodao: 

"Sačuvao je bod i na kraju smo mu svi zahvalni na napravljenom poslu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

I sam Begović bio je jako zadovoljan svojom partijom i prekidom crnog niza poraza.

"Bio je to težak meč za nas, WBA je odlično igrao. Na kraju je ovo vrlo bitan bod za nas. Nastaviti ćemo marljivo raditi i nadam se biti bolji", zaključio je Begović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.