Golmanu 'pukao film', pa istukao navijača usred utakmice
Hugo Marques napadnut je od strane nezadovoljnog navijača i na kraju je odlučio reagovati (Foto: Screnshot)

Došao na teren da ga provocira

Golmanu 'pukao film', pa istukao navijača usred utakmice

M. Šljivak

Duel afričke Lige prvaka između ekipe Atletico Petroleos Luanda i aktuelnog prvaka Wydad Casablance donio je nevjerovatne scene na terenu. Navijač je ušao u teren kako bi se obračuna s golmanom domaćeg sastava i došlo je do tuče između njih.

Wydad Casablanca bez većih je problema slavio u Angolu protiv Atletico Petroleosa. Bilo je laganih 2:0 kada je došlo do nevjerovatne scene na terenu.

U centru pažnje našli su se jedan navijač domaćeg tima i golman Hugo Marques koji su se potukli usred utakmice i nastao je potpuni haos.

Navijač očigledno nezadovoljan intervencijama Marquesa. Došao je ispred njega, unio mu se u lice i zatim ga je odgurnuo.

Golman Marques nije želio trpiti ovakav bezobrazluk. Odlučio je reagovati i počeo je tući navijača koji se potom krenuo braniti i nastala je opšta tuča na terenu.

Oglasi

Srećom, reakcija ostalih igrača Petroa i osiguranja je bila brza. Navijača su ubrzo sklonili s terena, ali on je bio toliko ratoboran da je činio sve da ponovo dođe do golmana.

Desetak pripadnika osiguranja moralo je ukloniti navijača s terena. On je svim silama pokušao da se izbavi iz ove situacije, no na kraju se ipak prepustio sudbini i izbačen je sa stadiona.

Interesantno je da sudija nije pokazao crveni karton golmanu, iako se čovjek potukao na terenu. Ljekarski tim mu je ukazao pomoć i on je uspješno okončao meč.

Što se tiče navijača on je navodno završio u policijskoj stanici. Protiv njega će biti pokrenut postupak za napad.

Hugo Marques je karijeru počeo u portugalskom Portu. Promijenio je veliki broj klubova, a u član Petra je od prošle godine.

Reprezentativac je Angole i ovaj 37-godišnjak je za nacionalni tim nastupio u 17 utakmica.

Wydad je nakon četiri odigrana kola lider grupe A afričke Lige prvaka. Marokanski klub ima devet osvojenih bodova i nalazi se na korak od plasmana u nokaut fazu.

Oglasi