Hukić dobar, Benetton poražen
Konačno dobra utakmica Jasmina Hukića

Eurocup

Hukić dobar, Benetton poražen

Teme:

U prvom kolu drugog kruga Eurocupa bilo je dosta uzbuđenja. Naši igrači su imali polovičan uspjeh. Zvezdina trojka je slavila pobjedu uz solidnu igru, dok je najbolji bio Jasmin Hukić, ali je njegov Benetton nažalost poražen.

Berlinska Alba j egostujućom pobjedom protiv Le Mansa (68:63) otvorila drugi krug Eurocupa u grupi I. Julius Jenkins je kod pobjednika postigao 27 poena, a Blagota Sekulić 20. Joao Batista je sa 18 poena bio prvo ime francuskog kluba.

Joventut je bio bolji od Arisa sa 74:72. Uroš Tripković je sa 13 poena predvodio Joventut do pobjede, a Clay Tucker je dodao 11 poena. Keydren Clark je sa 16 poena bio najefikasniji kod Arisa, a naš Ivan Paunić je upisao 5 poena i 5 skokova.

U grupi J obe pobjede su upisali gosti. U jednom od derbija kola Hapoel je slavio u Valenciji sa 79:75 kod Pamese. Momci Nevena Spahije pretrpjeli su neočekivan poraz. Tre Simons je kod gostiju iz Jerusalema upisao 17 poena, a Pooh Jeter 15. Kod Valencije je najbolji bio Nando De Colo sa 23 poena, dok je junak pobjede nad Barcelonom Rafa Martinez ubacio 15 poena.

U drugoj utakmici ove grupe Unics je slavio u Istanbulu kod Galatasaraya sa 85:79. Čak četvorica igrača Unicsa imala su po 17 poena, Lyday, Popović, Lončar i Lampe. Lampe je dodao 8 skokova, a Popović 8 asistencija. Kod Turaka odlični Jasaitis sa 21 poenom, Wilkinson 20, Rancik 19.

Panellinios je bio bolji od Bamberga sa  70:62, Joshua Davis je sa 13 poena i 11 skokova bio najbolji kod pobjednika, a Brian Roberts s 15 kod Bamberga.

Dolaskom Jasmina Repeše za trenera Benettona došli su bolji dani i za našeg Jasmina Hukića koji je dobio više vremena za igru. Hukić je večeras bio vrlo dobar sa 13 poena i 5 skokova, ali je Benetton poražen kući od Bilbao Basketa sa 76:69. Kod gostiju je najbolji bio Janis Blums sa 22 poena, dok je Marko Banić upisao 13 poena i 7 skokova.

Crvena Zvezda je nastavila s odličnim igrama u Eurocupu i pobjedom kod Nymburka (65:60) otvorila drugi krug. Bh. trojac je odigrao solidno kod Zvezde, Marko Kešelj 11 poena, Elmedin Kikanović 3, Oliver Stević 9 poena i 5 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.