Hukić i Nešović na korak do naslova

Hukić i Nešović na korak do naslova

Adnan Beganović

U drugom susretu finalne serije košarkaškog prvenstva Slovenije Olimpija je u Domžalama bila bolja od domaćeg Heliosa (72:61) i tako u seriji koja se igra do tri pobjede stekla kapitalnu prednost (2:0). 

Prva četvrtina utakmice u potpunosti je pripala gostima, da bi domaći do kraja prvog poluvremena uspjeli uhvatiti priključak. Na odmor se otišlo pri rezultatu 32:30 za Olimpiju.

Treću četvrtinu bolje otvaraju košarkaši Olimpije i stvaraju prednost koju su do kraja uspjeli sačuvati.

U redovima Olimpije bivši kapiten naše reprezentacije Jasmin Hukić postigao je 6 poena, dok je Aleksej Nešović postigao 5 poena. Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bio je Saša Ožbolt sa 23 postignuta koša. Kod domaćih bolji od ostalih bio je Snow sa 17 poena.

Treći susret na rasporedu je 02.06 u Ljubljani.

Košarkaško prvenstvo Slovenije, finale:
Helios – Olimpija 61:72 (0:2)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.