Hukić i Nešović u finalu

Košarkaški kup Slovenije

Hukić i Nešović u finalu

Adnan Beganović

Polufinale slovenačkog košarkaškog kupa obilježio je duel NLB ligaša, Union Olimpije i Heliosa. Bolji su bili košarkaši Olimpije, te tako osigurali priliku za prvi trofej u ovoj sezoni.

Naši košarkaši u dresu Olimpije bili su različitog raspoloženja. Nekadašnji kapiten naše reprezentacije, Jasmin Hukić, proveo je na parketu 20 minuta, te postigao 12 poena i tako bio drugi strijelac svoje momčadi.

Play bh. tima Aleksej Nešović nije imao svoj dan, te se za 10 minuta nije uspio upisati u strijelce.
Utakmica je bila zanimljiva do samog kraja i pobjeda Olimpije od 73:69 ostvarena je u pravoj rovovskoj borbi. Protivnik "zmajčekima" u finalu biće momčad Elektre koja je iznenađujuće nadigrala Krku iz Novog Mesta.

Polufinale slovenačkog kupa
Olimpija - Helios 73:69, Krka - Elektra 70:83

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti