Hukić: Olimpija je prepolovila budžet
Jasmin Hukić zadovoljan uslovima u Trevisu

Bh. igrač nakon potpisa za Benetton

Hukić: Olimpija je prepolovila budžet

Benetton iz Trevisa doveo je Jasmina Hukića u svoje redove. Tako je bh. reprezentativac i bivši kapiten našeg A tima nakon samo nekoliko dana “praznog hoda” pronašao novi klub.

Hukić se na odlazak iz Union Olimpije odlučio nakon što je Uprava “zmajčeka” riješila da u narednoj sezoni drastično smanji budžet. To se odrazilo i na plate košarkaša, a na udaru je bio i Hukić.

”Olimpija me više nije mogla plaćati. Zbog toga je rastanak bio jedina solucija. Srećom, Benetton je klub koji je prilično stabilan i vrlo brzo smo našli zajedničkli jezik”, istakao je Huka za Avaz.

Bivši kapiten bh. tima neće nastupiti u baražu za plasman na “Eurobasket 2009”, ali to nikako ne znači da nije “vojnik” reprezentacije u kojoj je itekako ostavio trag.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.