Hulk, Thiago Silva i Marcelo putuju na OI u London

Spisak brazilske reprezentacije

Hulk, Thiago Silva i Marcelo putuju na OI u London

Edmir Škorić

Uz nogometaše uzrasta do 23 godine, na Olimpijske igre u London brazilski selektor Mano Menezes povest će i trojicu iskusnijih igrača.

 

Tako su poziv, bez obzira na nešto veće iskustvo, dobili Thiago Silva (27, Milan), Hulk (25, Porto) i Marcelo (24, Real Madrid). Njih trojiac će zajedno s ostatkom reprezentacije, sačinjene od vrhunskih igrača koji imaju 23 i manje goina, predstavljati najtrofejniju nogometnu naciju na OI.

 

Na spisku nema Chelseajevog stopera Davida Luiza, Barcinog desnog beka Danija Alvesa, kao niti Espanyolovog napadača Philippea Coutinha, dok su odranije otpisani Kaka, Ronaldinho i Robinho.

 

Inače, upravo turnir na Olimpijadi jedini je neosvojeni trofej za Brazil. Srebrni su bili 1984. i 1988. godine, a brončani 1996. i 2008. godine. 

 

Prije nego  počnu Igre, Brazil će odigrati prijateljsku utakmicu s Velikom Britanijom, a u Evropu putuje 16. jula. U grupi C nastupaju s Egiptom, Bjelorusijom i Noim Zelandom.

 

Brazilska reprezentacija za Olimpijske igre:

 

golmani: Rafael (Santos), Neto (Fiorentina).

 

obrambeni igrači: Alex Sandro (FC Porto), Marcelo (Real Madrid), Danilo (FC Porto), Rafael (Manchester United), Bruno Uvini (Sao Paulo), Juan (Inter Milan), Thiago Silva (AC Milan).

 

vezni igrači: Romulo (Spartak Moscow), Sandro (Tottenham), Paulo Henrique Ganso (Santos), Oscar (Internacional), Lucas (Sao Paulo).

 

napadači: Alexandre Pato (AC Milan), Hulk (FC Porto), Leandro Damiao (Internacional), Neymar (Santos)

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.