Kupio poznati klub, odmah prodao najboljeg igrača i vratio cijeli uloženi novac

Odličan posao

Kupio poznati klub, odmah prodao najboljeg igrača i vratio cijeli uloženi novac

Admin Čaušević

U svijetu fudbala je postala normalna pojava da inostrani investitori kupuju domaće klubove. 

Engleska je vrlo vjerovatno zemlja sa najviše stranog kapitala u fudbalskim klubovima, posebno se to odnosi na članove Premiershipa.

Nedavno je i ruke stranaca pao i Hull City čiji je vlasnik postala kompanija Acun Medyja na čelu sa turskim biznismenom Acunom Ilicalijem.

Prema nekim informacijama kupovina popularnih Tigrova turskog tajkuna je koštala 24 miliona euru što se mora priznati i nije neka cifra.

Ipak, Ilicali je odlučio da ekspresno vrati uloženi novac tako što je odmah prodao najboljeg i navrijednijeg igrača svoje ekipe.

Naime, u transferu vrijednom 24 miliona eura talentovani Keane Lewis Potter će napustiti Hull City i potpisati za Brentford.

To će biti najskuplji transfer u historiji Brentforda koji se od prošle godine takmiči u Premiershipu te je za samo godinu postao itekako finansijski moćan klub.

Možda se u tome krije razlog zašto mnogi ulažu novac u klubove iz Engleske jer je i jedna sezona u Premiershipu dovoljna da se vrati znatna količina od ukupno uložene sume.

Inače, Hull City je u proteklom periodu imao još jednu unosnu ponudu tešku 20 miliona eura za Jacoba Greavesa, ali je ista odbijena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi