Udaljenost 19 metara, top u nozi i golčina od prečku za tri boda koja bi mogla značiti historiju

Championship

Udaljenost 19 metara, top u nozi i golčina od prečku za tri boda koja bi mogla značiti historiju

Eldar Ganibegović

Luton Town je danas kao gost savladao Hull s 1:3 u 39. kolu engleskog Championshipa.

Adebayo je doveo goste u vodstvo već u devetoj minuti, da bi u 56. vodstvo uduplao Cornick.

U 72. minuti najljepši momenat na meču. James Bree je namjestio loptu, nišanske sprave i top u nozi i od prečku sjajnu pogodio iz slobodnog udarca.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Do kraja je Hull samo umanjio pora zpreko Eavesa koji je zabio u sudijskoj nadoknadi.

Oglasi

Luton je ovom pobjedom na trećem mjestu sa 63 boda i utakmicom manje od Huddersfielda koji je četvrti s isto bodova, a sa šest manje i dvije utakmice više od drugoplasiranog Bournemoutha.

Bila je ovo vrlo bitna pobjeda Lutona u borbi za plasman u play-off za Premiership u koji idu ekipe od 3. do 6. mjesta u Championshipu, a ako Luton kojim slučajem bude promovisan u viši rang, bit će to prvi put otkad se takmičenje zove Premier ligom i na taj način će ispisati klupsku historiju.

Hull je na 20. poziciji s 41 bodom, 13 više od Barnsleyja koji je prvi u zoni ispadanja i za njih je sezona, što se ambicija tiče, pa možda već i gotova. Teško da mogu ispasti.

Championship, 39. kolo:

Hull - Luton 1:3

Top Komentari

Sars33
Golcina i po
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi