Hull City Geovannija pustio u San Jose

Hull City Geovannija pustio u San Jose

Edmir Škorić

Bivši član Manchester Cityja i Barcelone, Brazilac Geovanni potpisao je jučer (ponedjeljak) ugovor sa američkom ekipom San Jose.

Ovaj iskusni veznjak karijeru je počeo u brazilskom Cruzeiru, a na evropsko tlo stigao je 2001. godine, potpisavši tada za špansku Barcelonu. Potom je posuđen Benfici, koja je otkupila njegov ugovor. Slijedio je povratak u Cruzeiro, pa onda tranfser u engleski Manchester City, a posljednje dvije sezone nosio je dres Hull Cityja, za koji je u 60 odigranih utakmica postigao 11 pogodaka.

Nakon što je ispao iz Premiershipa, Hull je 30-godišnjaka pustio u San Jose, klub koji se takmiči u američkoj profesionalnoj ligi (MLS).

Geovanni već trenira sa novom ekipom, a njegov debi se očekuje 28. avgusta, kada će San Jose odigrati prvenstvenu utakmicu sa New York Red Bullsima, za koje igraju bivši igrači Barcelone Thierry Henry i Rafael Marquez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.