Hull i Charlton u četvrtfinalu FA Kupa

Poznati četvrtfinalisti

Hull i Charlton u četvrtfinalu FA Kupa

Midhat Šljivak

Fudbaleri Hulla i Charltona, plasirali su se u četvrtfinale engleskog FA Kupa, nakon što su večeras savladali Brighton i Sheffield Wednesday...

Hull je na svom terenu u ponovljenom susretu dočekao Brighton, a na kraju su slavili pobjedu rezultatom 2:1...

Do vodstva su domaći stigli već nakon 14. minuta igre. Za vodstvo od 1:0 pogodio je Davies, da bi prednost do poluvremena na 2:0 povećao Robert Koren u 36. minuti susreta. 

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a nakon što je Hull u nastavku propustio nekoliko dobrih prilika, Ulloa je za goste smanjio na 2:1 u 69. minuti, te je utakmica ušla u neizvjesnu završnicu. Ipak, do kraja se rezultat nije mijenjao, te je ostalo 2:1 za Hull.

Charlton je svoj plasman među osam najboljih osigurao preko Sheffield Wednesdayja, kojeg su savladali na gostovanju s 2:1. 

Harriott je u 22. minuti donio prednost Charltonu, a minimalnim vodstvom gostiju (1:0) se otišlo na odmor. Domaći tim je preko Besta u 57. minuti izjednačio rezultat na 1:1, ali je Church u 65. minuti  Charltonu donio prolaz dalje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Charlton će u četvrtfinalu ponovo gostovati u Sheffieldu, ovog puta ekipi Uniteda, dok će Hull igrati protiv Sunderlanda na svom terenu.


Goal Davies - Hull 1-0 Brighton - 24-02-2014... by foot1011
Goal Koren - Hull City 2-0 Brighton - 24-02... by foot1011

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti