Hull iznenadio šampione

Poraz Leicestera na otvaranju Premiershipa

Hull iznenadio šampione

Fudbaleri Hull Cityja porazili su danas šampione Engleske, ekipu Leicestera, na otvaranju Premiershipa rezultatom 2:1.

Lisice su nešto bolje otovrile meč te su u prvih 15-ak minuta uspjeli da u nekoliko navrata zaprijete domaćem golu, ali veće opasnosti po Eldina Jakupovića nije bilo. Nakon toga meč je ušao u nešto mirniji period sve do samog kraja prvog poluvremena. Tada se Leicester razigrao i stvorio nekoliko velikih šansi. 

Prvo su u 41. minuti imali tri prilike u jednom napadu, ali Fuchs, Vardy i Mahrez nisu imali sreće da postignu gol. Već dvije minute poslije toga Musa je sjajno prošao po desnoj strani i dodao loptu do Vardyja, ali Vardy je šutirao preko gola. Kazna je stigla u sudijskoj nadoknadi prvog dijela igre kada smo vidjeli najljepši trenutak na meču. Abel Hernandez i Adama Diomande su makazicama zahvatili loptu, a na kraju je ovom drugom pripisan gol kojim je Hull poveo.

Nastavak meča donio je također brojna uzbuđenja. Prvo je u drugoj minuti drugog poluvremena glavni sudac Mike Dean napravio veliku grešku. Dosudio je penal iako je kontakt između fudbalera Hull Cityja i Leicestera bio van šesnaesterca. Siguran sa bijele tačke bio je Mahrez te je izjednačio rezultat na 1:1.

Tada je Leicester ponovo počeo igrati nešto bolje, ali Hull je ipak uspio da postoigne novi gol. Igrao se 57. minut kada je Snodgrass zatresao mrežu Schmeichela i zapečatio sudbinu šampiona. Lisice su do kraja meča učinile sve kako bi spasili barem bod u prvom meču sezone, ali do većih šansi nisu došli pa je ostalo 2:1.

Premiership, 1. kolo:

Hull City-Leicester City 2:1 (Diomande 45+1, Snodgrass 57'-Mahrez (P) 47')

Potražite više informacija na temu Premier league:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi