Hull pregazio Derby

Championship, doigravanje

Hull pregazio Derby

Midhat Šljivak

Fudbaleri Hulla pobijedili su kao gosti Derby s 3:0 u doigravanju za plasman u Premiership i jednom nogom su u finalu play offa.

Tigersi su su ovom meču prosto pregazili domaće fudbalere i napravili su veliki posao već u prvih 45 minuta kada su postigli dva gola.

Poveli su nakon pola sata igre. Abel Hernandez je pogodio za prednost od 1:0, da bi deset minuta kasnije Shackell autogolom povećao vodstvo gostiju na 2:0.

Drugo poluvrijeme donosi još jedan pogodak i to u sedmoj minuti nadoknade kada je Robertson pogodio za 3:0, te Hull samo čudo može spriječiti da igra u finalu doigravanja.

Championship, doigravanje:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Derby - Hull 0:3 (Hernandez 30', Shackell 40'ag, Robertson 90+7')



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi