Hull se izvukao u Brightonu

Remi u Brightonu

Hull se izvukao u Brightonu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Hulla i Brightona remizirali su u susretu osmine finala FA Kupa rezultatom 1:1, te će se četvrtfinalista tražiti u ponovljenoj utakmici.

Ovaj susret je pružio zaista fantastičnu igru sa dosta prilika na obje strane. Nešto bolji su domaći bili u prvom poluvemenu što su iskoristili za postizanje gola nakon pola sata igre. Ulloa je pobjegao odbrani Hulla, te je pogodio za prednost od 1:0.

Imao je i Hull odličnih prilika u prvih 45 minuta, ali se na odmor otišlo minimalnim vodstvom domaćeg tima. 

Nastavak susreta je ponudio ponovo jako dobar fudbal. Domaći tim je prednost držao sve do 86. minute kada je Hull ipak došao do pogotka. Za konačan rezultat susreta od 1:1 pogodio je Sagbo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mogao je  Hull i do pobjede u ovom meču, ali je Sagboov udarac s gol-linije izbacio jedan igrač domaćih, te je ostalo 1:1.


Goal Ulloa - Brighton 1-0 Hull City - 17-02... by daily-today

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti