Ko kaže da brusilica i svečano odijelo ne mogu skupa?

Luda scena

Ko kaže da brusilica i svečano odijelo ne mogu skupa?

M. Šljivak

Nevjerovatna scena dešavala se danas na MKM stadionu u Hullu, gdje je domaći tim dočekao ekipu Birminghama.

Utakmica je trebala početi u 16 sati, ali je njen početak odgođen za 30-ak minuta zbog neobičnog problema - Golovi su bili preveliki.

Sudije su pregledajući golove shvatile da nešto nije u redu. Odlučili su izmjeriti veličinu i ispostavilo se da su golovi za pet centimetara veći.

"Utakmica je odgođena. Sudije su nas obavijestile da je se stativa gola mora skratiti i da se mora ponovo postaviti uređaj za gol tehnologiju", saopšteno je iz Hulla.

Odmah se pristupilo popravci. Radnici predvođeni organizatorom u odijelu brzo su riješili problem. Brusilica je odradila svoje i golovi su skraćeni na propisanu veličinu i utakmica je mogla početi.

Bizarni problemi odgodili meč Leedsa i Arsenala

Problema s početkom utakmice bilo je i na Elland Roadu gdje su se sreli Leeds United i Arsenal.

Početak ovog duela odgođen je zbog problema sa strujom. VAR zbog toga nije mogao funkcionisati, baš kao i veliki ekran te komunikacija službenih lica.

Duel je počeo s više od pola sata kašnjenja i ovo je dokaz da jedan bizaran detalj može napraviti veliki problem.

Srećom, Englezi probleme brzo riješe i utakmice se odigraju. Negdje bi odgode trajale po nekoliko mjeseci...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi