Maxi Lopez kupio kultni engleski klub star 147 godina

Birmingham dobio nove vlasnike

Maxi Lopez kupio kultni engleski klub star 147 godina

Edmir Škorić

Nakon višemjesečnih glasina i pregovora, bivši argentinski reprezentativac Maxi Lopez postao je vlasnik kultnog otočkog kluba.

Nekadašnji igrač Barcelone i Milana konačno je postao novi vlasnik Birmingham Cityja, kluba koji postoji 147 godina i koji trenutno nastupa u engleskom Championshipu.

Bivši argentinski nogometaš u kratkom videu na Twitteru najavio je svoju novu ulogu vlasnika povijesnog engleskog nogometnog kluba. Snimka traje samo devet sekundi, a na njoj se vidi Maxi Lopez kako hoda po terenu stadiona St Andrews, doma Birmingham Cityja.

Objava na Twitteru je popraćena rečenicom koja glasi: "Kod kuće" , što je više nego jasan dokaz dogovora koji spaja bivšeg igrača i klub u potrazi za novim uspjesima.

Maxi je postao prvi vlasnik argentinske nacionalnosti koji posjeduje engleski klub. Bivši igrač dio je poslovnog konglomerata koji je konačno uspio preuzeti vlasništvo nad Birminghamom.

Očekuje se da će Maxi Lopez kroz svoju kapitalnu investicijsku kompaniju ovog utorka dati formalnu objavu i dati prve smjernice što će biti u najmanju ruku atraktivan projekt.

Birmingham je nekadašnji premierligaš i navijači vjeruju da će s novim vlasnikom doći i bolji dani, odnosno da će se ovaj tim napokon vratiti u društvo najboljih engleskih klubova.

[twitter]https://twitter.com/MaxiLopez_11/status/1549338306181218304[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi