Humanitarna utakmica u Domaljevcu kod Orašja

Za oboljelog golmana

Humanitarna utakmica u Domaljevcu kod Orašja

Na stadionu Jelaš u Domaljevcu kod Orašja odigrana je utakmica humanitarnog karaktera između lokalnog kluba Mladost i prijatelja pomenutog kluba koji većinom žive van granica Bosne i Hercegovine.

Prikupljeni novac u iznosu od 6000 KM doniran je za liječenje dugogodišnjeg golmana ovog kluba Marka Leovca koji boluje od karcinoma.

Utakmicu su sudili arbitri iz NS Posavskog kantona koji su na taj način pružili podršku humanitarcima koji su nastupili. Utakmicu je posmatralo 500 gledalaca, koji nažalost tokom devedeset minuta nisu vidjeli niti jedan gol.

Za tim iz dijaspore nastupio je i Darko Matić dugogodišnji fudbaler Bejing Guoana, te Matijas Pejić koji nastupa za mostarski Velež. U timu se našao još jedan Pejić, Kristijan fudbaler juniorskog tima FSV Frankfurta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.