Humanost nema vjeru i naciju: Srbin nudi bubreg Klasniću

"Novac me ne zanima"

Humanost nema vjeru i naciju: Srbin nudi bubreg Klasniću

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić je u životnoj opasnosti. 

Klasniću je hitno potrebna transplatacija bubrega, a čini se da je dobio donatora jer mu je nakon objavljene potresne priče svoj organ ponudio Branko Petković iz mjesta Krupanj u Srbiji. 

"Imam 58 godina i voljan sam da dam bubreg Hrvatu Ivanu Klasniću ako prođem na pregledima. Znam ko je Klasnić, znam da je igrao u Njemačkoj i Engleskoj, da je bio reprezentativac Hrvatske. Meni uopšte nije bitno da li je on Hrvat, Srbin, musliman, Turčin... Bitno je da je čovjek, a humanost je najvažnija", izjavio je Petković za beogradske medije. 

Dodao je Petković da mu novac uopšte nije važan.

"Novac me ne zanima već samo humanost. Sad sam na burzi, a ostalo mi je još godinu dana do mirovine. Ako me Ivan bude želio nazvati, lako će me naći", riječi su izvjesnog Petkovića. 

Prije deset godina Klasnić je saznao da disfunkciju bubrega i od tada traje njegova životna borba. Do nove i ujedno treće transplatacije bubrega Klasnić mora na dijalizu tri puta sedmično.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi