Hummels produžio sa Borussijom Dortmund

Defanzivac ostaje u Njemačkoj

Hummels produžio sa Borussijom Dortmund

Igrač Borussije Dortmund, Mats Hummels, potpisao je novi ugovor sa ekipom Njemačkog prvaka.

23-godišnji stoper je na svoje zadovoljstvo ali i zadovoljstvo čelnika kluba produžio ugovor do 2017. godine.

 

"Presretni smo što je jedan od naših ključnih igrača, Mats Hummels potpisao novi dugogodišnji ugovor. On nije važan samo u defanzivi nego i u kompletnoj izgradnji naše igre", kazao je sportski direktor Michael Zorc.

 

Također, zbog produženja ugovora bio je prezadovoljan i trener ekipe, Jurgen Klopp, budući da je Hummels imao dosta drugih ponuda.

 

"Mats Hummels bi mogao zaigrati u bilo kom drugom klubu u Evropi, ali je umjesto toga odabrao da ostane u Dortmundu. Ovo je sjajno ispalo za klub", rekao je prezadovoljni Klopp.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Hummels je u Borussiju Dortmund stigao iz Bayern Munchena u januaru 2008. godine ta je od tada postao jedan od ključnih igrača ovog kluba.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.