Huntelaar i 25 miliona eura za Džeku?

Sapunica se nastavlja

Huntelaar i 25 miliona eura za Džeku?

Edmir Škorić

Italijanski list Corriere dello Sport piše kako Milan nije odustao od bh. reprezentativca Edina Džeke. Navodno, Rossoneri su spremni isplatiti 25 miliona eura u gotovini i holandskog napadača Klaas-Jan Huntelaara.

Edin Džeko nije zaboravljen. Naime, italijanski Milan već od prošlog ljeta plete mrežu oko bh. reprezentativnog napadača, te je postalo samo pitanje vremena kada će naš "dijamant" spakovati kofere i krenuti put San Sira - stadiona gdje igra klub njegovih snova.

Galliani je ljetos posjetio Sarajevo, sastao se sa Džekinim menadžerom Irfanom Redžepagićem i vjerovatno dogovorio neke mogućnosti. Rossoneri, osim Pata, baš i nemaju pravog napadača. Inzaghi je 'u godinama', a Huntelaar želi napustiti klub, znajući da (ne)igranjem neće dobiti priliku da s Holandijom posjeti jug Afrike.

Upravo bi se mladi golgeter, bivši igrač madridskog Reala, u paketu s 25 miliona eura mogao naći na stolu čelnika Wolfsburga. Na nedavno održanom "idolu nacije" u Sarajevu, gdje je Džeko pokupio pomenuti trofej, bivši napadač Teplica i FK Željezničara kazao je da do juna ne napušta Vukove. No, ekspedicija Milana, piše Corriere dello Sport, uskoro bi trebala posjetiti Sarajevo, gdje bi se s Edinim ocem i menadžerom dogovorili oko eventualnog transfera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.