Hurem: Ključna godina za SFK 2000 Sarajevo

Trenerica bh. šampiona se nada napretku i novim uspjesima

Hurem: Ključna godina za SFK 2000 Sarajevo

Jedan od svijetlih primjera bosanskohercegovačkog sporta svakako jeste SFK 2000 Sarajevo. Najtrofejniji ženski fudbalski klub na ovim prostorima prije nekoliko dana uspio je osvojiti i šesnaesti u nizu šampionski trofej, koji pripada prvakinjama Bosne i Hercegovine, a na dobrom su putu da osvoje i petnaesti trofej osvajačica Kupa BiH. 

SFK 2000 Sarajevo bilježi kontinuirani rast, bez obzira na stanje društva i bh. privrede, te ostvaruje pobjede na brojnim poljima, ne samo na fudbalskom terenu. Ovaj kolektiv dobio je u proteklom periodu i prve sponzore, jer su i drugi prepoznali ispravan put kojim ide ovaj uspješni klub.

Pred kolektivom SFK 2000 Sarajevo je novi zadatak. Klub želi i ove godine dobiti na povjerenje organizaciju kvalifikacionog turnira za UEFA Ligu prvaka za žene, te su pripremne aktivnosti već u toku.

“Jednu uspješnu sezonu privodimo kraju. Pred nama je još nekoliko utakmica, prije svega Finale Kupa BiH, gdje želimo nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima. U našim mislima je već svakako UEFA Liga prvaka za žene. Želja nam je da i ove godine budemo domaćini kvalifikacionog turnira. Smatram da smo u proteklim godinama bile jako dobar domaćin svim klubovima, da je grad Sarajevo sa svojom sportskom i hotelskom infrastrukturom ispunio sva očekivanja, te se nadam da ćemo ponovo dobiti povjerenje krovne kuće Evropskog fudbala. Organizacija jednog takvog događaja za nas znači mnogo i započeli smo sve pripremne aktivnosti kako bi najkvalitetniji evropski fudbal ponovo gledali u glavnom gradu Bosne i Hercegovine”, istakla je Samira Hurem, trenerica SFK Sarajevo.

Prepoznatljivost SFK 2000 Sarajevo je znatno veća otkad je uspostavljena saradnja sa Fudbalskim klubom Sarajevo.

“Mnogo je lakše raditi kada iza vas stoji jedan ozbiljan kolektiv kao što je Fudbalski klub Sarajevo. Zahvaljujući ovoj saradnji i odnosu kluba prema SFK 2000 Sarajevo dobile smo jednu snažnu prepoznatljivost, snažan brend, ali i odgovornost da postižemo još bolje rezultate. Sve je više onih, koji vrijednuju ovaj težak rad, koji obavljamo dugi niz godina u klubu. Naravno, bitno je spomenuti i izvrsnu saradnju sa N/FSBiH BiH”, dodala je Hurem za zvaničnu stranicu FK Sarajevo.

Šampionske Bosne i Hercegovine do kraja tekuće sezone igrat će još tri prvenstvene utakmice, te finale Kupa BiH, poslije čega će započeti sa pripremama za predstojeće susrete UEFA Lige prvaka za žene. Iz SFK 2000 Sarajevo poručuju da na putu do novih evropskih uspjeha očekuju podršku javnosti, te lokalne zajednice, kako bi ovaj klub bio što snažniji u borbi sa najboljim evropskim timovima.
"Svjesni smo opće situacije u društvu. Sportski kolektivi su na margini postojanja, a naš kolektiv je primjer opstanka u teškim vremenima uz ostvarene vrhunske rezultate. Iza nas je mnogo godina velikog truda i rada i nećemo dozvoliti sa ovoj uspješnoj priči ikada dođe kraj. U našim planovima su brojni projekti, sa fokusom na infrastrukturu kako bi nastavili graditi tradiciju ovog kluba. Smatram da je ova godina presudna za nas, jer ako bi nam UEFA ponovo ukazala priliku da organizujemo turnir, vjerujem da bi državne vlasti itekako ozbiljno shvatile naš višegodišnji rad, te da ćemo dobiti podršku od istih. Ženski fudbal je u ekspanziji i mi se nadamo da SFK 2000 Sarajevo i grad Sarajevo mogu poslati jasnu poruku Evropi, da ženski fudbal živi", zaključila je Hurem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi