Hurem: Rusija je favorit, ali mi smo uvjerene u pozitivan rezultat
Selektorica reprezentacije BiH ističe da je ekipa spremna da ostvari pozitivan rezultat

Selektorica bh.reprezentacije uoči duela s Rusijom

Hurem: Rusija je favorit, ali mi smo uvjerene u pozitivan rezultat

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ženska seniorska nogometna reprezentacija BiH sutra će u Trening centru N/FSBiH u Zenici od 16. sati dočekati selekciju Rusije u svojoj četvrtoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

zabranice Samire Hurem, nakon tri odigrana kola imaju skor od jedne pobjede i dva poraza, s toga im je sutrašnja utakmica protiv Rusije jedna od najvažnijih u ovim kvalifikacijama.

Toga je svjesna i selektorica naše selekcije, koja je na današnjoj press konferenciji istakla da su igračice spremne ostaviti srce na terenu, te ostvariti pozitivan rezultat, protiv veoma jake Rusije.

„Jedva čekamo sutrašnju utakmicu, nije realno da kažem da Rusija nije favorit protiv nas, oni jesu u prednosti, ali mi smo dosta radili i spremali se za ovu utakmicu. U proteklom periodu odigrali smo nekoliko prijateljskih utakmica, napravili smo dobre rezultate, imali smo i dobru igru, tako da smo puni samopouzdanja pred sutrašnji meč. Moje igračice sutra će sigurno dati svoj maksimum i ispoštovat će vjerujem dogovor iz svlačionice, a to će biti dovoljno da ostvarimo ono što želimo, a to je pozitivan rezultat“, ističe Hurem.

Ženski nogomet u BiH proteklih godina je mnogo napredovao 

„Mi smo još 2011. godine krenuli strateški, s mnogo ulaganja u ženski nogomet. Moram istaći da naš Nogometni savez najviše ulaže u ženski nogomet od svih saveza u regionu. Sutrašnji dobar rezultat protiv Rusije, sutra bi dosta značio za naš ženski nogomet u državi i naš savez da nastavimo putem kojim idemo. Ono što nama daje nadu i optimizam jeste što smo mi trenutno 26 na UEFA listi, dok je Rusija na 24 mjestu, oni su bili šesti do prije par godina, a mi smo bili 43 na listi prije šest godina. Mi napredujemo polako, ali moramo se i dalje razvijati i ulagati u narednom periodu“, kaže selektorica naše selekcije.

Neke igračice zbog povrede će propustiti sutrašnji duel

„Nećemo moći računati na Dajanu Spasojević, koja se povrijedila dan prije dolaska na okupljanje, ona je igrala veoma dobro u posljednje vrijeme i ostaje veliki žal što nam neće pomoći. Određene povrede igračica su i odraz loših uslova, odnosno terena na kojima mi igramo u našoj Premijer ligi. Amira Spahić vuče jednu povredu već duže vrijeme i to nas je isto malo poremetilo u pripremi ove utakmice, jer ne znamo hoće li ona moći krenuti od prve minute. Ja želim sutra zdrave i spremne igračice, moram za kraj istaći naš medicinski tim koji je napravio veliki posao i svakako su zaslužne što nemamo još više povrijeđenih i bolesnih igračica“, kazala je Hurem.13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi