Trenerica SFK 2000 Sarajevo za SportSport.ba

Hurem: Spremne smo napraviti iskorak u Evropi

Dino Kurbegović

Nogometašice sarajevskog SFK 2000 danas su u Zenici još jednom potvrdile dominaciju, koja traje više od decenije, kada je u pitanju ženski nogomet u BiH. Izabranice Samire Hurem s pola snage su pobijedile Radnik rezultatom 6:0 i tako osvojile 13 trofej Kup-a u svojoj historiji.

Nakon završetka utakmice razgovarali smo sa Samirom Hurem, koja je jedna od najzaslužnijih za ekspanziju nogomet u BiH.

"Današnja utakmica je bila lijepa i za publiku i za ženski nogomet, zaista mi je drago što su igračice danas igrale lijepo, nekako su i one osjetile da je ovo kraj prvenstva. Tačno je da mi godinama dominiramo i fali nam malo ozbiljnih ekipa, ali ovo je sve plod našeg dugotrajnog, ozbiljnog i predanog rada.Ove igračice mnogo rade i drago mi je što su danas pokazale jednu dopadljivu nogometnu predstavu" ističe Hurem.

Najtrofejniji bh. klub bi mogao napraviti iskorak i u Evropi 

"Nama je i proteklih godina malo falilo da odemo u šesnaestinu Lige prvaka, taj jedan gol, ali vjerujem da možemo u narednoj sezoni pokazati više. Iskusniji i zreliji smo za godinu dana, iako je ovo jedna mlada ekipa. Sve naravno zavisi od ždrijeba i ja se nadam da već u narednoj sezoni Lige prvaka možemo proći u tu šesnaestinu finala", nada se Hurem.

Ženski nogomet u BiH u posljednje vrijeme doživljava pravu ekspanziju

"Sigurno je da će se nastaviti napredak ovog sporta u našoj zemlji, ja sam oduševljena kako je danas Nogometni savez organizovao ovo finale Kup-a. Ovo je prvi put da jedno finale ženskog nogometa bude na ovakvom nivou, zaista se mnogo trude i ulažu u ovaj sport i imaju viziju za ovaj sport u budućnosti" kazala je Hurem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi