Hurtić: Atmosfera u ekipi je mnogo bolja

Sarajevo sutra igra protiv Slavije

Hurtić: Atmosfera u ekipi je mnogo bolja

Endin Čaušević

Ekipa Sarajeva sutra na Koševu igra utakmicu 22. kola Premijer BiH protiv Slavije.

Sarajevo je tokom sedmice sporazumno prekinulo ugovor sa trenerom Miodragom Ješićem, a na njegovo mjesto došao je, privremeno, Almir Hurtić. On je na današnjoj press konferenciji kazao da je njegova ekipa danas odradila kvalitetan trening, te da je atmosfera u ekipi bolja nego što je bila prethodnih dana.

"Sutrašnja utakmica je veoma bitna za nas i želimo da slavimo. Ekipa koja će sutra istrčati na teren je uglavnom ekipa koju sam vodio i u svom prethodnom mandatu. Za dobre i loše rezultate ne možete uzimati jedan razlog, pa ne mislim da je njihov izostanak jedini razlog. Naše prvenstvo pratimo svi koji se bavimo ovim sportom, tako da Slavija ne nosi za nas neke nepoznanice. Nećemo je potcijeniti, ali je jako bitno da izađemo onako kako se mi dogovorimo", rekao je Hurtić.

On je dodao da za utakmicu protiv Slavije zbog povreda neće konurisati Almir Bekić, Deni Simeunović i Adnan kovačević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo u proteklom periodu najviše radili na podizanju atmosfera, a taktičke zamisli ćemo provoditi u narednom periodu ako bude prilike. U ovom trenutku nije bilo moguće mijenjati taktiku u prevelikoj mjeri", zaključio je Hurtić.


Hurtić na press konferenciji by redakcija1
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi