Trener Sarajeva nakon pobjede u Vitezu

Hurtić: Dva brza gola su okrenula utakmicu u našu korist

Dino Kurbegović

Nogometaši Sarajeva nastavili su s dobrim igrama kako je na klupu bordo kluba sjeo Almir Hurtić. Danas su igrači kluba s Koševa u gostima pobijedili rezultatom 3:1 ekipu Viteza. Tako je bordo ekipa na najbolji mogući način najavila naredno kolo i derbi protiv Željezničara.

Nakon utakmice u Vitezu, zadovoljan rezultatom i igrom bio je i šef struke kluba iz Sarajeva.

"Prije svega bih se zahvalio Vitezu na gostoprimstvu. Sve je bilo danas korektno, iako je ova utakmica bila izuzetno važna za oba kluba. Danas je za nas bila veoma bitna utakmica, neki igrači su bili u mislima negdje drugo, a ne na današnjoj utakmici što se osjetilo na otvaranju utakmice i prvom poluvremenu. Nije to bilo onako kako smo se dogovorili, Vitez nam nije stvorio neke šanse, ali su dobro stajali na terenu i mogu da pohvalim današnjeg protivnika, jer su ekipa koja se voli nadigravati", ističe Hurtić.

Na početku drugog poluvremena Sarajevo je prelomilo utakmicu u svoju korist.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drugo poluvrijeme smo otvorili da ne može bolje, dva brza gola, to je mislim okrenulo utakmicu u našu korist. Napravili smo na poluvremenu jednu izmjenu, koja je odmah urodila plodom i to je po meni okrenulo utakmicu na našu stranu, te smo danas mislim zasluženo pobijedili Vitez", kazao je Hurtić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi