Trener FK Sarajevo pred duel u Banjoj Luci

Hurtić: Veliki smo klub, ne bojimo se Borca

Midhat Šljivak

Fudbaleri Sarajeva u vikendu pred nama igra važan meč u Banjoj Luci protiv Borca. 

Trener bordo tima Almir Hurtić je zadovoljan stanjem ekipe, a istakao je kako Almir Bekić neće igrati.

"Situacija što se tiče povreda je dosta dobra, imamo samo problem s Almirom Bekićem, svi ostali su zdravi i spremni. Almir Bekić definitivno neće biti spreman. Kallasi će biti u kombinaciji za Borac jer se vraća večeras. Vjerovatno će biti nekih promjena jer imamo nekoliko opcija. U stanju samo promijeniti formaciju u toku utakmice, a nismo još odlučili da li ćemo početi s jednim ili s dva napadača", kazao je Hurtić, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svaka utakmica ima veliki značaj za Sarajevo jer je ovo veliki klub. Ova utakmica je bitna koliko i ona sa Slavijom, ali koliko i one koje slijede. Respektujemo sve ekipe, ali se ne pribojavamo Borca. Želimo igrati dobro i ostvariti dobar rezultat. Prošlu utakmicu je igrao Kramar umjesto Bekića. Nismo nezadovoljni njegovim učinkom i vjerovatno će on igrati. Radili smo analizu Borca. Mislim da je ofanzivni dio ekipe s Jovićem i Maletićem najveća opasnost. Pokušat ćemo da postavimo dobar defanzivni blok da odgovorimo na njihove kontranapade", rekao je Hurtić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi