Fudbaler bh. porijekla odigrao evropski meč karijere: Zabio je dva gola u ludoj utakmici

Odličan učinak

Fudbaler bh. porijekla odigrao evropski meč karijere: Zabio je dva gola u ludoj utakmici

Admin Čaušević

Najefikasniji meč prvog dijela 2. kola Europa lige odigran je u Austriji gdje je LASK dočekao Ludogorets te u ludoj utakmici slavio s 4:3. 

Među najzaslužnijim za trijumf domaćina bio je Husein Balić koji je postigao prvi i posljednji gol za Linz.

Balić koji vodi bh. porijeklo je oba gola postigao sa ivice kazneg prostora i pokazao da ima poprilično dobar šut.

[streamable]https://streamable.com/gt65ma[/streamable]

Ovom 24-godišnjaku koji za LASK igra od januara ove godine je ovo bio najbolji evropski nastup od dosadašnjih sedam mečava u Europa ligi.

Balić je u prošlosti igrao za omladinske selekcije Austrije, međutim do sada nije debitovao za seniorsku selekciju te zemlje.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

[streamable]https://streamable.com/wj7kre[/streamable]

Inače, fudbaler koji obično ordinira na poziciji lijevog krila je rođen u Austriji, ali su mu roditelji iz Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

Mowzilla
Treba oko na njega baciti u svakom slucaju
4 1
prometej
Rijetka situacija da se nekoga iz naše države zove kako i treba, a ne Bosanac jer država se zove zove valjda Bosna i Hercegovina. Ovi što je kao najviše vole pogrešno je zovu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi