Huseinbašić bez poziva za U-19 selekciju

Huseinbašić bez poziva za U-19 selekciju

Iako je trenutno vodeći strijelac Prve lige Federacije BiH, Ermin Huseinbašić, napadač Gradine, još čeka svoj debitantski poziv u U-19 selekciju reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Rođen je 11. jula 1993. godine u Gradačcu, omladinsku školu nogometa je prošao u gradačačkoj Zvijezdi odakle pred početak prošle sezone odlazi u Gradinu.

Sa šest golova iz šest kola Huseinbašić čelo liste strijelaca Prve lige Federacije BiH dijeli sa Milošom Galinom iz bihaćkog Jedinstva. U prošloj sezoni Huseinbašić je također bio standardan u seniorskoj ekipi Gradine za koju je postigao 8 pogodaka.

Njegova brzina i hladnokrvnost pred protivničkim golom njegovi su najjači aduti. Ipak, za strijelca 14 golova iz dvije sezone za seniorski tim Gradine mjesta nema u juniorskoj selekciji BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.