Husejinović: Alenu sam rekao da reprezentaciju izabere srcem

"Ćevapčići mi zamirišu i na treningu"

Husejinović: Alenu sam rekao da reprezentaciju izabere srcem

A. Haznadarević

Bh. internacionalac Said Husejinović je zahvaljujući svojim sjajnim partijama u dresu zagrebačkog Dinama postao jedna od najtraženijih sportskih ličnosti u Hrvatskoj, a epitet pravog pojačanja je opravdao i u svom posljednjem nastupu kada je zabio novi fenomenalan pogodak.

"Konačno mi je krenulo, dobro sam opalio, lopta je malo zakačila igrača Splita, ali važno je da je ušla, da se gol piše", istakao je Said Husejinović u razgovoru za Večernji.hr.

Gol protiv Levskog ipak ljepši

"Zabio sam ljepši u Europskoj ligi prošle godine, kad sam za Sarajevo igrao protiv Levskog."

Forma dobra, ali može biti još bolja

"Dobro se osjećam, dobro se i puno radi. Sad čekam pripreme u Sloveniji, želim se još bolje pripremiti i onda startati u Ligi prvaka. Lijepo mi je ovdje, momci su odlični, nevjerovatno dobro su me prihvatili i zahvalan sam im na tome."

Fantastičan prijem saigrača

"Iskreno, bilo me malo strah kad sam došao, nisam znao kako će me primiti, nisam mislio da će mi biti ovako. A i malo sam se gubio na treninzima zbog te svoje kilaže."

Nekada ipak zamirišu ćevapčići

"Zamirišu mi i na treningu pa pomislim – e, da mi je pojesti nešto, ali suzdržim se. Dobro mi ide, pazim što jedem i koliko jedem. Nema krize, ako se baš i pojavi, jedan dan prekršim svoja pravila, i onda se vratim na sportski jelovnik."

Haliloviću poručio da odluči srcem

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Razgovarali smo i rekao sam mu – igraj za reprezentaciju u koju te srce vuče, nemoj dopustiti da te netko tjera. Nije rekao za koga će igrati, ali nekako mislim da će igrati za Hrvatsku", riječi su sjajnog Husejinovića.

Treba dodati i to da Igrač koji uveliko kuca na vrata fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine upravo danas slavi svoj 25. rođendan.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.