Husejinović bolji od Džeke i Misimovića
Džeko je odigrao cijeli susret za Wolfsburg

Bundesliga, 17. kolo

Husejinović bolji od Džeke i Misimovića

Uz derbi susret 17. kola Bundeslige, kojeg će sutra u Manheimu odigrati Hoffenheim i Schalke 04, danas je odigrano šest susreta posljednjeg kola prvog dijela sezone u njemačkoj eliti.

Za bh. javnost posebno je bio zanimljiv duel Werdera i Wolfsburga gdje su nastupila trojica bh. internacionalaca, Said Husejinović sa jedne (Werder) te Edin Džeko i Zvjezdan Misimović sa druge strane (Wolfsburg). Na kraju se radovao Husejinović koji je po prvi put u karijeri zaigrao od prve minute. Njegov tim je slavio pobjedu rezultatom 2:1 iako su gosti iz vučijeg grada golom Gentnera u 3. minuti prvi došli u vodstvo. Za preokret su se pobrinuli Mertesacker koji je 27. minuti izjednačio na 1:1, da bi Josue autogolom u 63. minuti donio domaćinu tri boda. Husejinović je igrao do 76. minute i imao je zapaženu ulogu na terenu, dok su Džeko i Misimović odradili cijeli susret.  

Bayern preuzeo vrh


Minhenski Bayern nakon današnjeg gostovanja u Stuttgartu preuzeo je lidersku poziciju. Bavarci su sve do 90 minuta imali rezultatsku prednost, ali je tada Sami Khedira pogodio za remi. Domaći su preko Khedire u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena došli u vodstvo od 1:0. Izjednačio je Tim Borowski u 48. minuti, a Luca Toni je u 66. minuti pogodio za prednost minhenskog giganta. Ipak, potpuno slavlje pokvario je Khedira izjednačujućim golom u sudijskoj nadoknadi utakmice. Bayern sada ima bod prednosti ispred Hoffenheima, s tim da ekipa našeg dvojca Vedad Ibišević / Sejad Salihović sutra igraju meč sa Schalkeom i u slučaju remija ili pobjede osvojiće jesenji naslov.

Radeljić i Cottbus spasili bod u Leverkusenu


Do veoma važnog boda u posljednjim sekundama meča došli su i fudbaleri Energie Cottbusa. Ekipa našeg Ivana Radeljića do sudijskog vremena gubila je na Bay Areni kod Bayer Leverkusena, ali je Jiayi Shao u drugoj minuti nadoknade pogodio za 1:1. Radeljić je odigrao svih 90 minuta na poziciji desnog beka.

Rezultati
Borussia (D) – Borussia (M) 2:1
Werder Bremen – Wolfsburg 2:1
HSV – Eintracht 1:0
Bochum – Köln 1:2
Stuttgart – Bayern 2:2
Bayer Leverkusen – Energie Cottbus 1:1
Hannover – Arminia 1:1
Hertha – Karlsruhe 4:0
Sutra igraju Hoffenheim – Schalke (17 sati).

Poredak
1. Bayern 35 bodova, 2. Hoffenheim 34 (utakmica manje), 3. Hertha 33, 4. HSV 33, 5. Bayer Leverkusen 32, 6. Borussia (D) 29, 7. Werder 26, 8. Wolfsburg 26, 9. Schalke 26 (-), 10. Stuttgart 25, 11. Köln 22, 12. Eintracht 19, 13. Hannover 17, 14. Arminia 14, 15. Karlsruhe 13, 16. Energie Cottbus 13, 17. Bochum 11, 18. Borussia (M) 11 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.