Husejinović: Dat ću sve od sebe da zabijem na Grbavici

Vratio se u redove Sarajeva

Husejinović: Dat ću sve od sebe da zabijem na Grbavici

Čelnici FK Sarajevo danas su i zvanično finalizirali pregovore sa Saidom Husejinovićem. 

Dojučerašnji fudbaler Dinama odlučio je raskinuti ugovor sa zagrebačkim klubom i vratiti se na Koševo gdje je igrao s velikim uspjehom, a povodom transfera PR služba Sarajeva je organizovala 'live chat' sa Husejinovićem.

Sjajni fudbaler je odgovarao na brojna pitanja navijača, a između ostalog, izjavio je da će dati sve od sebe da postigne Željezničaru gol na Grbavici. 

Kakvo ti je zdravstveno stanje?

Said: "Imao sam problema sa povredama, sada je to sve hvala Bogu, iza mene i osjećam se potpuno spremnim."

Da li svjestan šta tvoj povratak znači navijačima Sarajeva?

Said: "U proteklim danima sam dobio veliki broj poruka i mogu samo sreći da sam presretan što sam ponovo dio bordo porodice. Znam koliko navijači očekuju od mene i ja ću dati sve od sebe da im se odužim na terenu što boljim igrama. Hvala vam puno na neizmjernoj podršci koju ste mi davali u proteklom periodu i vi ste sigurno jedni od najzaslužnijih zašto se vraćam u bordo porodicu."

Koji broj želiš zadužiti?

Said: "Tek sam potpisao ugovor i vjerujte o tome još nismo razgovarali. Moram još vidjeti  sa klubom koji brojevi su slobodni, pa tek onda mogu odlučiti koji će to broj biti. Vi svi znate koji je broj na dresu meni najdraži, ali ne znam da li je slobodan."

Koliko znaš igrača iz trenutnog kadra FK Sarajevo poznaješ?

Said: "Znam skoro sve igrače, dobri su momci i nadam se da ćemo skupa doživjeti mnoge lijepe trenutke i odbraovati naše navijače."

Najdraža utakmica u dresu Sarajeva?

Said: "Utakmica protiv Levskog je sigurno utakmica koja je obilježila moju karijeru u FK Sarajevo, ali svakako ni gol protiv Željezničara i pobjeda na derbiju se ne zaboravljaju."

Koliko ostaješ u FK Sarajevo?

Said: "Bez obzira na ugovor, moja želja je da u Sarajevu pružim odlične partije i da se svi zajedno radujemo pobjedama, a koliko će to biti to je u Božijim rukama."

Koja ti je neostvarena želja sa Sarajevom?

Said: "Gledao sam proslavu titule ispred vječne vatre u centru grada i vidio sam koliko se navijači raduju tom trofeju, tada sam razmišljao, a i sada razmišljam kako mi je žao što nisam bio dio te proslave."

Možeš li obećati gol na Grbavici?

Said: “Teško je bilo šta obećavati, ali ću se potruditi i dati sve od sebe da postignem gol na toj utakmici, koja znači mnogo našim navijačima, ali i meni samom.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koji je najbolji igrač sa kojim si igrao i ko je najbolji igrač protiv kojeg si igrao?

Said: “Bez sumnje, najbolji igrač sa kojim sam igrao u ekipi bio je Mesut Ozil, dok je najbolji igrač protiv kojeg sam igrao Zlatan Ibrahimović, dok je još bio u Interu.”

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti