Husejinović pogodio za pobjedu Sarajeva na Otoci

Trijumf Bordo tima

Husejinović pogodio za pobjedu Sarajeva na Otoci

Midhat Šljivak

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su kao gosti Olimpik s 1:0 u susretu 20. kola Premijer lige BiH.

Nije prvo poluvrijeme utakmice na Otoci ponudilo mnogo. Oba tima su imala nekoliko pokušaja prema protivničkom golu, ali jedinu pravu šansu su imali gosti s Koševa u finišu prvog dijela.

Promašio ju je Anel Hebibović. Njega je sjajno uposlio Husejinović, ali je brzonogi fudbaler gostiju promašio prazan gol s nekoliko metara.

Na odmor se otišlo bez golova, a u nastavak se dosta dobor ušlo s obje strane. Gosti su do vodstva stigli u 60. minuti. Solo-akciju završio je Sajid Husejinović, koji je pogodio za prednost od 1:0 za Sarajevo.

Iako je šansi bilo još na obje strane, rezultat se nije mijenjao. Ostalo je 1:0 za Bordo tim, koji tako nastavlja borbu za titulu sa Željom i Zrinjskim.

Treba na kraju dodati da je Sarajevo imalo veliku podršku sa tribina i da su navijači bili u pravom smislu riječi 12. igrač Bordo tima.

Premijer liga BiH, 20. kolo:
Olimpik - Sarajevo 0:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpik: Bandović, Bevab, Osmanović, Vrdoljak, Karić, Kojić, Čolić, Pehar, Govedarica, Bogdanović, Svraka.

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Novaković, Sarić, Crnkić, Husejinović, Hebibović, Mihojević, Bekić, Ahmetović, Ivetić.


Olimpic Sarajevo 0:1 by situacijeliga
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi