Husejinović: Povrede su prošlost, treniram kao nekada

Fudbaler Sarajeva za SportSport.ba

Husejinović: Povrede su prošlost, treniram kao nekada

E. Čaušević

Prvotimac Fudbalskog kluba Sarajevo, Said Husejinović, u ljetnom prelaznom roku stigao je u bordo klub iz redova zagrebačkog Dinama.

U svom drugom mandatu na Koševu, još uvijek je u potrazi za pravom formom, što je ipak uvjetovano njegovim zdrastvenim problemima, zbog kojeg je u proteklim godinama bio često van terena. Ipak, na treninzima u Čitluku i u Antaliji, koje smo posjetili, primjetno je jedno sasvim drugo lice Husejinovića. Miran, fokusiran na rad i maksimalnim naporima pokušava da povrati staru formu, zbog koje je prije par godina oduševljavao pristalice Sarajeva.

Husejinović je pristao govoriti za Sportsport.ba i u jednom od rijetkih medijskih nastupa Saida Husejinovića, započeli smo pitanjem o pripremama bordo kluba u Antaliji.

"U putu je proteklo sve u najboljem redu i sinoć smo došli u hotel. Smjestili smo se i odradili prve treninge. Svakim danom ćemo trenirati po dva puta, odigrati ćemo i tri utakmice. Želimo iskoristiti ove dobre vremenske uslove i što je bolje spremni dočekati nastavak prvenstva, gdje igramo u ligi i u kupu", rekao je Husejinović.

Sarajevo će u Antaliji odigrati i tri prijateljske utakmice.

"Smatram da su nam protivnici u Antaliji odgovarajući. Imati ćemo priliku da pokažemo dobru igru. Na pripremama su generalno rezultati prijateljskih utakmica u drugom planu. Imamo svoje zadatke na tim utakmicama, koje želimo dobro odraditi. Bitno je da postepeno poboljšavamo formu i da naravno, utakmice prođu bez povreda u ekipi", dodao je Husejinović.

Mehmed Janjoš nametnuo je žestok tempo na pripremama Sarajeva.

"Ovu ekipu krasi jedan sjajan odnos unutar svlačionice. Svi smo kao jedan. Atmosfera je odlična od prvog okupljanja polovinom januara. Iako su treninzi naporni, oni prolaze u dobrom raspoloženu čitave ekipe.”, rekao je Husejinović.

O svojoj formi, desetka sa Koševa kaže:

"Jedan težak period je iza mene. Poslije nekoliko neugodnih povreda sada se dobro osjećam. Treniram punim kapacitetom i zahvalan sam svima na podršci u proteklom periodu. Radujem se mnogo proljetnom dijelu prvenstva", istako je veznjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U proljetnom dijelu sezone, ambicije Sarajeva su visoke.

"Sarajevo je velik klub i moramo težiti trofejima. Dati ćemo sve od sebe da ostvarimo odličan rezultat na proljeće i da opravdamo očekivanja i obradujemo naše sjajne navijače, koje pozdravljam ovim putem", zaključio je Husejinović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi