UEFA počastila bh. timove, Sarajevu najviše novca

Za nastupe igrača u reprezentaciji

UEFA počastila bh. timove, Sarajevu najviše novca

M. Šljivak

Bosanskohercegovački klubovi dobili su od Evropske fudbalske federacije (UEFA) nagrade za igrače koji su nastupili u reprezentativnim utakmicama za kvalifikacije Evropskog prvenstva u Francuskoj prošle godine.

UEFA je bogato nagradila evropske ekipe i 641 klub iz 54 države je dobio ukupno 150 miliona eura, a među njima su i četiri bh. tima.

Ukupno su bh. klubovi dobili nešto preko 89.000 eura, a najviše novca je dobio FK Sarajevo. Bordo tim je inkasirao više od 53.000 eura, a solidnom zaradom se može pohvaliti i aktuelni prvak Zrinjski. Plemići su dobili 21.600 eura, dok su iznose od 7.200 eura dobili Željezničar i Široki Brijeg.

Od ukupno 150 miliona eura, 50 miliona je isplaćeno za učešće u kvalifikacijama, a 100 miliona za nastup na prvenstvu Evrope.

Najviše novca od nastupa igrača je dobio torinski Juventus, čak 3,48 miliona, a zatim slijede Liverpool (3,39) i Tottenham s 3,07 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Među 10 su još Manchester United, Bayern, Real Madrid, Arsenal, Barcelona, Roma i Southampton.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi