Husejinović proigrao: Dinamo bez problema protiv Intera

Pogodio za vodstvo Modrih

Husejinović proigrao: Dinamo bez problema protiv Intera

A. Haznadarević

Zagrebački Dinamo je sa novom pobjedom nad Interom iz Zaprešića od 2:0 nastavio koračati ka još jednoj tituli prvaka Hrvatske.

Tim koji je kao pretposljednji na tabeli HNL-a, sa nešto boljom gol-razlikom od Ćironog Zagreba, došao na Maksimir, odolijevao je napadima kompletno prvo poluvrijeme.

 

U nastavku u igru umjesto mladog Halilovića ulazi bivša velika zvijezda FK Sarajeva Said Husejinović, koji već u četvrtom minutu nastavka donosi Modrima vodstvo od 1:0.

 

Bila je to nova majstorija Husejinovića. Pivarić je ubacio loptu s lijeve strane, a bh. internacionalac, prvo lažnjakom izbacuje jednog protivničkog igrača, te onda, sa desetak metara prizemnim udarcem matira Delača.

 

U 67. minutu Pivarić upisuje još jednu asistenciju, a ovoga puta je njegovu loptu u gol pretvorio Brozović.

 

Do kraja je nakon par prilika gostiju imao Dinamo šansu da još poveća vodstvo. Husejinović je lijepo prošao, proigrao Brozovića, ali njegov pokušaj loba odlazi za malo preko gola gostiju.

 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 27. kolo

Dinamo Zagreb - Inter Zaprešić 2:0 (Husejinović 49, Brozović 67)

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.