Husejinovićev Dinamo minimalno, PSV siguran

Rukavina donio pobjedu Modrima

Husejinovićev Dinamo minimalno, PSV siguran

Edmir Škorić

Nogometaši Dinama dosta teško uspjeli su da savladaju Sheriff iz Tiraspola u prvom susretu trećeg pretkola Lige prvaka.

Dinamov stari poznanih iz evropskih utakmica ponovo se pokazao veoma težak i tvrd protivnik. Iako su Modri bili bolji, svoju terensku dominaciju krunisali su kasnim golom.

Prvu ozbiljniju priliku za hrvatskog prvaka stvorio je Said Husejinović, bivši igrač Sarajeva, koji je šutirao u 17. minuti, ali nedovoljno precizno. Do kraja prvog dijela nije bilo većih prilika, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Mogao je Sheriff doći do vodstva u 69. minuti. Bila je to sjajna kontra gostiju, Ricchardinho je nakon ubačaja s desne strane glavom pucao s pet metara, ali je Zelenika loptu izbacio iznad prečke.

Petnaestak minuta prije kraja konačno neki ozbiljan pokušaj dinamovaca. Fernandes je izašao sam pred Tomića, ali je pucao pored stative. I onda 90. minuti Pinto je ubacio, a Rukavina glavom loptu poslao u mrežu za 1:0. Za Dinamo je svih 90 minuta igrao naš internacionalac Husejinović.

Očekivano je PSV slavio protiv belgijskog Waregema. Holanđani su u Eindhovenu s 2:0 slavili i na dobrom su putu da nastave natjecanje u Ligi prvaka. Gostujuća odbrana kapitulirala je najprije u 61. minuti kada je Depay zabio za 1:0, a onda Locadia u 75. pogađa za 2:0.

Liga prvaka, treće pretkolo, prve utakmice:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dinamo - Sheriff 1:0 (Rukavina 90)
PSV - Waregem 2:0 (Depay 61, Locadia 75)


Depay by Counterpoint1

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.