Husić i Vugdalić u Nashvilleu kuju plan o evropskoj Slobodi

Navijači crveno-crnih očekuju lijepe vijesti iz SAD

Husić i Vugdalić u Nashvilleu kuju plan o evropskoj Slobodi

Adnan Beganović

Fudbalski klub Sloboda je najprijatnije iznenađenje jesenjeg dijela Premijer lige. 

Tuzlanska ekipa je prvi dio sezone okončala pri samom vrhu premijerligaške tabele, a iako ih mnogobrojni ljubitelji našeg fudbala još uvijek ne shvataju ozbiljno, sve je izvjesnije da će Tuzlaci i u drugom dijelu sezone igrati važnu ulogu u bh. fudbalu.

Alfa i omega Slobode Azmir Husić zbog poslovnih obaveza otputovao je u SAD, ali informacije do kojih je došao SportSport.ba govore i da "preko bare" ovaj vrijedni sportski radnik misli na svog "mezimca". 

Naime, Husić je u SAD na hitne konsultacije pozvao svog čovjeka od povjerenja Sabahudina Vugdalića i ovih dana u Nashvilleu se kuje plan za stvaranje evropske Slobode, cilja od kojeg Husić, Vugdalić i njihovi saradnici neće lako odustati. 

Predsjednik i direktor Slobode potvrdili su nam da je u dalekom SAD održano mnogo sastanaka, a sve u cilju stvaranja kluba na kojeg će biti ponosni svi kojima je crveno-crna boja u srcu. Više informacija o rezultatima pomenutih sastanaka bh. javnost će saznati krajem sedmice, kada se iz Nashvillea u Tuzlu vrati direktor kluba i kada sa rezultatima istih upoznaju predsjednik Nadzornog odbora Amer Karabegović i predsjednik Skupštine Kemala Kuverić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li su u pitanju neki novi sponzori ili možda zvučna pojačanja, nismo uspjeli saznati, no s obzirom da je Sloboda prije Husićevog dolaska bila na korak do gašenja, navijači ovog kluba iz mogu iz SAD očekivati samo dobre vijesti.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti