Hušidić: Zašto Baggio? Otac ga je obožavao

Iz Los Angelesa za SportSport.ba

Hušidić: Zašto Baggio? Otac ga je obožavao

Bosanskohercegovački fudbaler, Adis Hušidić, okitio se naslovom prvaka američke MLS lige.

Njegov LA Galaxy u finalnoj utakmici nakon produžetaka savladao je New England Revolution rezultatom 2:1, a Hušidić je šansu za igru dobio u samom finišu, zamijenivši Juninha. 

Hušidić je sa velikim zadovoljstvom pristao na intervju za SportSport.ba, u kojem je, između ostalog, govorio o protekloj sezoni, svojim nastupima, ali i o opraštanju legendarnog Landona Donovana. 

"Još uvijek sam pod dojmovima. Nije bilo lako osvojiti MLS, ali u posljednjoj utakmici moj tim je pokazao da je najkvalitetniji i na kraju smo zasluženo postali prvaci", govori uzbuđeni Hušidić na početku razgovora za SportSport.ba

Ovaj 27-godišnji fudbaler u protekloj sezoni odigrao je 34 utakmice i pritom postigao pet pogodaka i tri asistencije. Kako kaže, zadovoljan je svojim partijama.

"Igrao sam dosta dobro, tako da mogu biti zadovoljan onim što sam pružio. Šlag na tortu zasigurno je i ova titula i sad mogu slobodno reći da je ovo najbolja sezona u mojoj karijeri", kazao je Hušidić, te se osvrnuo na svoje ambicije.

"Bilo je dosad nekih ponuda, ali mislim da od promjene sredine neće biti ništa. Cilj mi je ostati u LA Galaxyju još dvije sezone". 

Hušidić će titulu u LA Galaxyju pamtiti i po opraštanju najboljeg američkog fudbalera Landona Donovana, kojem je ovo bio četvrti naslov u dresu tima iz Los Angelesa.

"Žao mi je što je okončao karijeru. Mnogo vremena provodim s njim i zaista je veliki igrač, ali i čovjek. Biće nam mnogo teško bez njega", zaključio je popularni Baggio.

Na kraju razgovora otkrio nam je da je nadimak "Baggio" dobio po bivšem talijanskom nogometnom superstaru Robertu Baggiu, a dodijelio mu ga je njegov otac još u mladim igračkim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.