Huskić: Ogorčeni smo divljanjem navijača Sarajeva

Generalni sekretar Čelika

Huskić: Ogorčeni smo divljanjem navijača Sarajeva

D. Kurbegović

Čelik i Sarajevo jučer su na Bilinom polju odigrali derbi, koji je osim mnogo toga na terenu, ponudio dosta toga i na tribinama Bilinog polja. 

Nemile scene kojih se uvijek plašimo, nažalost jučer su se desile u Zenici. Rasističko vrijeđanje igrača Sarajeva, bacanje topovskih udara, kidanje stolica, sukob sa policijom obilježili su jučerašnji derbi starih rivala.

Nakon što se klub s Koševa oglasio i osudio vrijeđanje njihovog igrača Harmonyja Ikandea, kojeg je dio domaće publike rasistički vrijeđao, danas su se na našem portalu obratili i predstavnici kluba s Bilinog polja, koji su ogorčeni izvještajem medija o dešavanjima na Bilinom polju.

Generalni sekretar, koji je jučer sjedio na klupi Čelika kao službeni predstavnik kluba Ismar Huskić, ispred nogometnog kluba Čelik osudio je dešavanja za vrijeme utakmice na Bilinom polju.

"Ispred Nogometnog kluba Čelik mi smo ogorčeni divljanjem navijača Sarajeva, koji su jučer mogli ugroziti živote nedužnih ljudi, male djece i osoba koji su u miru gledali utakmicu s istočne strane stadiona. Oni su ostavili loš primjer za mlađe naraštaje i pokvarili jedan istinski derbi klubova koji imaju jako dobru saradnju. Mi osuđujemo i ograđujemo se od onih koji su rasistički vrijeđali igrača Sarajeva na rasističkoj osnovi, izvinjavamo se sjajnom igraču koji nije zaslužio vrijeđanje. Smatramo da je iskrivljena slika u medijima kada je u pitanju jučerašnja utakmica, ne može rasističko vrijeđanje biti ispred ugrožavanja sigurnosti gledalaca na stadionu. Navijači Sarajeva su pravili haos na tribinama, a to se slabo ili nikako ne spominje", kaže Huskić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gostujući navijači su napravili veliku štetu i bacili veliku mrlju na jučerašnji derbi.

"Sredinom prvog poluvremena bez ikakvog povoda navijači Sarajeva bacili su 10-tak topovskih udara prema istočnoj strani stadiona Bilino polje. Sigurnost svih onih koji dođu na stadion je najbitnija, ali jučer je sreća ili nešto više zaslužna da ne bude ozbiljnih posljedica i povreda od silne pirotehnike. Ja sam nakon utakmice zajedno s predstavnikom Sarajeva, te delegatom izbrojao 61 pokidanu stolicu, čija se šteta procjenjuje preko 4000 KM, svakako veoma loš gest gostujućih simpatizera pred reprezentativne akcije i utakmicu protiv Andore u Zenici. Na kraju možemo kazati da je sve na terenu i kada su u pitanju klubovi i igrači proteklo u fer i sportskom duhu, ali dešavanja na tribinama su za svaku osudu. Vjerujem da će Disciplinska komisija oštro kazniti sve one koji su jučer ugrozili sigurnost gledalaca u Zenici, te da se ovakve stvari neće dešavati u budućnosti", kazao je za SportSport.ba Huskić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.