U BiH je stigao kao šestomjesečna beba, sada igra sjajno u Premijer ligi: "Bit će neka premija..."

Huso Karjašević govorio za SportSport.ba

U BiH je stigao kao šestomjesečna beba, sada igra sjajno u Premijer ligi: "Bit će neka premija..." · Intervju

A. Čaušević

Ukoliko bi se gledao samo proljetni dio sezone Tuzla City je prikazao najviše i trenutno je u najboljoj formi od svih klubova. Četiri pobjede na četiri zahtjevne utakmice donijele su prolazak u polufinale Kupa i povratak u borbu za Evropu.

Posljednji u nizu trijumfa stigao je protiv Zrinjskog, gol za pobjedu u drugom poluvremenu postigao je Huso Karjašević koji je ove sezone jedan od najkonstantnijih veznjaka u ligi, iako je možda i previše u sjeni ostalih zvučnih imena.

"Sigurno i velika pobjeda za naš tim, očekivali smo tešku utakmicu, znamo kakav je Zrinjski, ali smo pokazali kvalitet i karakter te da se možemo nositi s najboljim ekipama u ligi", rekao je Karjašević na početku razgovora za SportSport.ba.

Gol pod Bijelim brijegom 23-godišnjem veznjaku je bio prvijenac u bh. eliti.

"Presretan sam zbog prvijenca u Tuzla Cityju, ali naravno to ne bi bilo ništa moguće da nije mojih saigrača koji su ponovo dali maksimum i da su pravi momci i pravi saigrači."

"Prve čestitke su bile od roditelja koji su moja najveća podrška, tu su naravno sestra i zet koji su uz mene tokom cijele moje karijere."

Oglasi

Nakon pobjede u svlačionici je opet ''drmao'' hit Sinana Sakića koji postaje zaštitna pjesma igrača Tuzla Cityja.

"To je počelo s trenerom Nermina Bašića. Nismo imali ranije neku pjesm, ali sada je sve to postalo tradicija. Ne mogu se tačno sjetiti ko je tačno dao ideju da bude baš ta pjesma."

Karjašević je rođen u njemačkom gradu Schwelm, a u rodnu grudu svojih roditelja vratio se sa šest mjeseci.

"Karijeru sam počeo sam u Podrinju, gdje sam prošao sve selekcije, igrao sam par sezona u Prvoj ligi RS, zatim sam igrao u Njemačkoj godinu, zatim sam se vratio u Podrinje. Poslije toga je stigao poziv Tuzla Cityja i tu sam već 2.5 godine."

Oglasi

Najviše vremena provodi sa Nevresom Fejzićem i Mirsadom Hasanovićem.

"Imam veliku podršku saigrača, dobio sam i na samopouzdanju, podržava me i stručni štab, nadam se da će u narednom periodu biti još bolje."

Nakon odličnog starta u drugom dijelu sezone plasman na euroscenu za Tuzla City postaje realnost.

"Pokazali smo da vrijedimo i da imamo kvalitet, nadamo se plasmanu u Evropu, ako ne preko lige, onda preko Kupa."

Možda i najveće zasluge za iskorak zaslužuje trener Husref Musemić.

"Musemić je donio nešto svoje, prisutna je disciplina, sve je nekako na vrhunskom nivou. Uvijek traži od nas 100 % zalaganja na utakmicama i zahtjeva od nas borbu svih 90 minuta."

Zadovoljan startom proljetnog dijela može biti i prvi čovjek Tuzla Cityja Azmir Husić.

"Naravno da je klupskom rukovodstvu drago i da su sretni zbog rezultata. Vjerovatno će biti i nekih premija...", kazao je Karjašević na kraju razgovora za SportSport.ba.

Tuzla City je ove sezone promijenio tri trenera. Prije Musemić tu su bili Nermin Bašić i Zlatan Nalić. Karjašević je igrao i igra redovno kod sve trojice što je jasan pokazatelj njegovog fudbalskog znanja.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Laola
Bravo Huso najbolji fudbaler si komsija iz Simin Hana. Odličan igrac. Pozdrav od jednog Slobodasa
7 0
tcity055
Trenutno najučinkovitiji veznjak PL.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi