Bašić ljut na sudije: Prošlu utakmicu sam glumio klovna, je'l trebam opet?

Nakon utakmice protiv Igmana

Bašić ljut na sudije: Prošlu utakmicu sam glumio klovna, je'l trebam opet?

Esmer Oštraković

Jako dobra utakmica večeras na Grbavici, a rivali su bili Željezničar i Igman. Na kraju pobjednika nije bilo, a konačan rezultat bio je 1:1.

Igman je u prvom poluvremenu bio dosta bolji protivnik i zasluženo je imao prednost, ali su u drugom poluvremenu jednostavno stali.

Sa druge strane, Željezničar je proigrao u drugom poluvremenu i imali su više od igre, ali do potpunog preokreta nisu mogli.

Bodom je više zadovoljan bio pomoćni trener Igmana Dženis Ćosić.

"Generalno utakmica puna naboja. Važnost je prevazišla sve ostalo. Otvorilo se sa jedne i sa druge strane. U prvom poluvremenu smo bili bolji, u drugom poluvremenu nismo mogli odgovoriti. Na kraju smo spašavali bod. Mogla je i jedna i druga ekipa doći do tri boda. Osvojili smo bod koji će nam vrijediti u nastavku prvenstva. Igrači su se borili do kraja. Nije ovdje lako odigrati hrabro kao što smo mi", rekao je Ćosić.

Sa druge strane veoma ljut bio je trener Željezničara Nermin Bašić.

Oglasi

"Prošlu utakmicu sam glumio klovna, trebam li opet? Izgleda da trebam opet pričati isto. Ne znam kud ovaj fudbal vodi, ne znam pta treniramo i radimo. Koje tenzije su ljudi izazvali. Trebamo se dobro zapitati. Trebamo se dobro zapitati da li da izbušimo sve lopte mi u Bosni i Hercegovini pa da krenuemo ispočetka. Čestitam momcima i divnoj publici što su nas bodrili. Vruća mi je glava samo to ću reći", rekao je Bašić.

Nakon utakmice se nešto duže čekalo na izjave nego što je to inače slučaj, a razlog su nemile scene koje su viđene na terenu.

Naime, nakon što je sudija Topalović svirao kraj viđene su jako ružne scene u kojima je prednjačio kapiten Željezničara Cocalić.

Igrači domaćeg tima su okružili sudije, a razlog je veliko nezadovoljstvo suđenjem. Na kraju je deblji kraj izvukao štoper domaćih Cocalić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je dobio direktan crveni karton nakon isteka 90. minuta, te je izgubljen za narednu utakmicu, ali ni to ga nije zaustavilo da protestuje kod sudija.

Nakon svega sudije su uz pratnju velikog broja obezbjeđenja napustile teren stadiona Grbavica.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Sudije im pollonile korner iz kojeg im je golman igmana poklonio pogodak i ovaj klovn ima obraza ovako nesto reci? Stvarno su veci mitomani od prekodrinskih neandertalaca
7 1
Realist
Kad ja kazem da se gura vehleza i Sarajevo u europu, ispred zelje i sirokog, onda se svi prave glupi
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi