Musemić je petardom u generalci 'zaprijetio' Željezničaru, a zatim stigao na Grbavicu
Musemić jučer na Grbavici

Ramić je ponovo bio sjajan

Musemić je petardom u generalci 'zaprijetio' Željezničaru, a zatim stigao na Grbavicu

S. Mlaćo, foto: T. Hebib
U Konjicu je sve spremno za narednu subotu i spektakl. U goste na otvaranje uređenog stadiona u ovom gradu u okviru prvog kola nastavka sezone stiže FK Željezničar.

Igman vodi bitku za opstanak, pojačao se kako igrački, tako i trenerski, a jučer je odigrao i generalku. Rival je bio Radnik iz Hadžića, a Igman je pokazao svoju snagu. Bilo je čak 5:1 uz hat-trick sjajnog Mirsada Ramića, te po jedan pogodak Damira Hrelje i Mersudina Ahmetovića.

Radnik sigurno nije pravo mjerilo kvaliteta Igmana, ali ovaj pobjeda će mnogo značiti izabranima Husrefa Musemića za samopouzdanje.

[facebook]https://www.facebook.com/photo/?fbid=684717750112612&set=a.523440176240371[/facebook]

Sada želi i skalp Željezničara, iako je jasno da Plavima sa Grbavice pripada uloga favorita.

Husref Musemić je jučer pratio meč Željezničara i Igmana što je zabilježio i naš fotoreporter, a iskusni stručnjak sigurno je zapazio dobre i loše strane Željezničara.

Oglasi

Željezničar se jučer namučio protiv Leotara, ali slavio 2:1 i prošao dalje u Kupu BiH. Nakon meča sa Trebinjcima govorio je i šef struke Željezničara Edis Mulalić koji je pohvalio Musemića uz veliki kompliment.

“Imaju najboljeg trenera u ligi. Pošten je, vrhunski radnik. Promijenio je lik i djelo ekipe. Pratili smo, gledali... To je druga ekipa. Trener je iskusan, igrači znaju onda posao svoj, a cilj im je opstanak. Biće teška utakmica, ne znam kakva je podloga. Biće spektakl, otvara se stadion. Biće dobra utakmica“, rekao je Mulalić.

I Musemić sigurno cijeni Mulalića koji sa Željezničarom radi kvalitetan posao, ali na hvalospjeve se može brzo zaboraviti. Teren će biti jedino mjerilo i oba trenera će učiniti sve da nadmudre jedan drugog u subotu od 13 sati.

Veliku podršku u obližnjem Konjicu najavili su navijači Željezničara koji žele pomoći svom timu u ovom veoma važnom meču.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igman je prvi dio sezone završio na posljednjem mjestu sa samo 17 osvojenih bodova, dok je Željezničar četvrtoplasirani uz utakmicu manje.

U prvom meču ova dva tima na Grbavici Željezničar je slavio 1:0 pogotkom Josepha Amoaha.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi