Husref Musemić: Ljubav na granici mazohizma

Legenda Koševa ponovo preuzima najdraži klub

Husref Musemić: Ljubav na granici mazohizma

Od kolasalnog, stjenovitog karaktera sazdan je Husref Musemić. Istog onog zbog kojeg se najlakše nastrada, ali koji takve ljude učini besmrtnim. S ove distance, prema onome kako su postupili u ono pogano izazovno vrijeme, istovjetne ljudske gromade bili su recimo Želimir Vidović Keli ili Goran Čengić.

Neće možda Husref Musemić dobiti ulicu nakon što završi misiju na ovome svijetu, ali će kod onih istinskih ljubitelja ljudskosti, ili čojstva što bi u Crnoj Gori rekli, ostati upamćen kao besprijekorno iskren čovjek, nevjerovatno srčan, ali i - mazohista.  

Oštar temperament

Nikada vas Husref neće "izvarati", prodati lažnu informaciju, reći nešto što ne misli ili što je u suprotnosti s njegovim statovima samo da bi se dodvorio nekome ili izvukao sitni šićar. Njegov temperament je toliko oštar da će često ići i protiv sebe, ali će reći ono što mu je na duši. 

Nikakve obojenosti kod njega nema, da eventualno izbjegava ljude jer su navijači Želje, a on heroj Koševa. Uvijek otvoren, ležeran, druželjubiv.

Srčanost ga je mogla koštati života. Do prije nekoliko godina Husref je u jednom sarajevskom fitness centru trenirao toliko posvećeno da su ga se mogli postidjeti mnogo mlađi bilderi. 

Možda zbog toga što mu je mozak radio kao onda kada je zabijao golove, a tijelo nije moglo podnijeti naredbe ili zbog činjenice da je spreman iznervirati se i kada igra šaha, morali su mu ugraditi nekoliko srčanih premosnica.

Ljekari su mu savjetovali da se ne nervira, prepusti se mirnijem životu, ali kakvi. Ne bi se on zvao Husref i prezivao Musemić da nekoga ne trenira. I ne bi on bio on kad ga ne bi otjerali ili kad ne bi podnio ostavku. Ne jer mu ekipa igra loše, nego što ne želi slušati psovke sa tribina.

Istinsko bogohuljenje

Psovati Husrefu Musemiću je istinsko bogohuljenje, a nikad se više na Koševu nisu ogriješili nego kad su ga svojevremeno otjerali poslije samo četiri kola. I tri ostvarene pobjede.

Kasnije je osvojio s bordo timom Kup i šampionsku titulu, ali i mnoge knedle progutao. Zvanično, Husref će danas peti put preuzeti kormilo najvoljenijeg kluba, a nakon prethodna četiri puta šta drugo zaključiti njego da njegova ljubav graniči s mazohizmom. U ovaj vakat preuzeti Sarajevo može neko ko je istinski hrabar.

Od kada je prvi put postao trener do danas prodefilovalo je Koševom raznih trenera sumnjive kakvoće i nisu donijeli sa sobom dramatične rezultate. Da je sve to vrijeme na klupi sjedio Musemić, sigurno tim ne bi manje osvojio naslova i igrao manje lijepih evropskih utakmica, a BiH imala bi svog Alexa Fergusona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Husref nikada ne bi očarao nadređene power point prezentacijom, poput Miloša Kostića, ali njegov način vođenja tima, neupitno znanje i autoritet čine ga jednim od najboljih trenera u BiH ikad.

P.S. Husref Musemić trenersku karijeru počeo je u Đerzelezu, klubu neustrašivog Ismeta Bajramovića Ćele. Nije se Ćeli smjelo proturiječiti u bilo kojem smislu, ali Husref se nije libio ni to činiti. Poštovati i cijeniti autoritet je jedno, a bojati se nešto sasvim drugo. Ćelo ga je upravo zato volio. Zbog njegove iskrenosti, mangupluka i neupitne veličine karaktera.

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Ovo je najtacniji tekst o husrefu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi