Musemić ima velike planove u Tuzli: Sve je moguće, 42 boda su u igri...

Predstavljen u FK Tuzla City

Musemić ima velike planove u Tuzli: Sve je moguće, 42 boda su u igri...

E. Škorić

Husref Musemić danas je i zvanično predstavljen u Tuzli.

Musemić je prihvatio poziv Azmira Husića, s kojim je uspješno vodio FK Sloboda, pa će njih dvojica sada krenuti u još jedan zanimljiv zajednički projekat, a cilj je ekipu Tuzla Cityja odvesti u Evropu.

"Kada trener dođe u novu redinu, bez obzira kako se zvao, želi nešto da napravi, da poboljša... I ja imam tu namjeru. Niko ne može garantovati da će se nešto spektakularno napraviti, ali to je takav posao. Došao sa ovdje da radim i da nešto napravim, a vrijeme će pokazati koliko ću uspjeti. S Azmirom Husićem se poznajem od ranije, imali smo uspješnu saradnju u Slobodi i želimo je ovdje nastaviti", rekao je Musemić, pa je najavio stručni štab:

"Sa mnom će raditi Dženis Ćosić, Moranjkić, Ahmetović i trener golmana Hasagić".

Titula?

"Svaki trener u novoj sredini želi dati doprinos u rezultatu i sve se svodi na rezultat. Potrudit ću se da nešto napravimo, vidjet ćemo...".

Oglasi

O ekipi?

"Normalno je da u pauzi prvenstva dođe do promjene igrača. U ovom trenutku nećemo da žurimo da ne napravimo neke greške, ali pokuašt ćemo dovesti igrače na one pozicije koje su nam deficitarne".

Jeste li ove sezone gledali Tuzla City?

"S obzirom što sam bio slobodan, gledao sam puno utakmica. Gledao sam Tuzlu City dosta na televiziji i poznajem dosta dobro ekipu. Mislim da je bilo dobrih trenutaka, ali faktor sreće nije bio na njihovoj strani u nekim mečevima".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U sportu je sve moguće, 42 boda je u igri, a ima i Kup takmičenje. Dok postoji teoretska šansa, treba gledati da se iskoristi. Ako ne, na ljeto ćemo se spremiti i krenuti još bolje".

"Nadam se da će saradnja trajati najmanje dvije i pol godine, koliko smo i dogovorili", rekao je Musemić za kraj.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fantasma
“Sve je moguce” kad dolazi. Na kraju sezone je “sta je tu je” .
10 3
Probisvjet
Sigurno najbolji trener u BiH.
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi