Hypo ostvario treću pobjedu

Rukometna Liga prvaka, 3. kolo

Hypo ostvario treću pobjedu

Ekipa Hypa nastavila je sa pobjedama u Ligi prvaka za rukometašice. Austrijanke su u 3. kolu savladale Viborg sa 30:28. Domaće su cijelim tokom meča imale prednost koja je na poluvremenu iznosila tri gola (16:13).

Važan trijumf u drugom meču iste grupe zabilježila je Podravka koja je na gostovanju kod Ikasta došla do punog plijena (31:28).

Mnogo interesantnija situacija je u Prvog grupi. Sva četiri kluba imaju šansu da se plasiraju u narednu rundu, a to su potvrdili i mečevi trećeg gola u kojima je Krim Mercator nadigrao podgoričku Budućnost (35:28), iako je nakon prvih pola sata imao samo gol prednosti (15:14), a Valcea bila bolja od Gyora (28:26).

Rezultati 3. kola
Hypo Niederösterreich - Viborg 30:28, Ikast - Podravka Vegeta 28:31, Oltchim Valcea - Györ 28:26 (16:14), Krim Mercator - Budućnost 35:28 (15:14)

Poredak
Prva grupa
1. Oltchim Valcea 4, Györ 4, Krim Mercator 2, Budućnost 2;
Druga grupa
1. Hypo Niederösterreich 6, Viborg 4, Podravka Vegeta 2, Ikast 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.