Hyypia i Lewandowski još tri godine treneri Bayera

Hyypia i Lewandowski još tri godine treneri Bayera

Edmir Škorić

Sami Hyypia i Sascha Lewandowski ostat će trenerski duo Bayer Leverkusena i naredne tri godine.

Bivši nogometaš Liverpoola i Leverkusena Hyypia, koji je imenovan za šefa tima, i trener Lewandowski zajedno su preuzeli Leverkusen u aprilu na privremenoj bazi, u trenutku kada je ekipa bila u velikim problemima.

 

Otkako su preuzeli mjesto trenera, Leverkusen je osvojio 14 od mogućih 18 bodova i završio na petom mjestu te izborio plasman u Evropsku ligu, prenosi Reuters.

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Sascha Lewandowski i Sami Hyypia, pokazali su u posljednjih šest utakmica u prvenstvu da mogu voditi tim. Ova osvježavajuća kombinacija daje nam za pravo da u budućnost gledamo s optimizmom", izjavio je predsjednik kluba Wolfgang Holzhaeuser. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.