I Argentinci itekako vole svoju reprezentaciju
Foto: canchallena.lanacion.com.ar

Put dug 2746 kilometara

I Argentinci itekako vole svoju reprezentaciju

Navijače kakve ima fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine prava su rijetkost u svijetu fudbala, pogotovo kada je riječ o onom reprezentativnom.

Zmajevi su imali podršku onih najvjernijih navijača i na najudaljenijim destinacijama, a često su gostovanja BiH izgledala kao domaće utakmice zbog velikog broja naših navijača.

Prvi navijači naše selekcije već su u Brazilu, a i Argentinci su sve brojniji. Zanimljivu priču o grupi Argentinaca donosi sportski portal jednog od najvećih dnevnih listova u zemlji Gaučosa canchallena.lanacion.com.ar.

Radi se o grupi mladića koje je ujedinila ljubav prema fudbalu i surfanju, a put Brazila krenuli su sa dva kombija u kojima spavaju, jedu i odmaraju. Grupa iz Cordobe svojim kombijima će prevaliti put dug 2746 kilometara.

Njihova prva destinacija je Rio de Janeiro i Maracana, na kojoj će BiH debitovati protiv Argentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.