I BiH dobija „Idola nacije“
Sa današnje press konferencije

Sve spremano za gala večer

I BiH dobija „Idola nacije“

Po uzoru na sve ostale evropske i svjetske zemlje, i Bosna i Hercegovine će konačno dobiti svog najboljeg fudbalera koji će u našoj zemlji ponijeti trofej „Idol nacije“.

Svečana ceremonija proglašenja najboljeg fudbalera BiH u 2008. godini u organizaciji SportSport.ba, a pod pokroviteljstvom Emira Hadžihafizbegovića, ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo, biće održana večeras sa početkom u 20 sati u Domu mladih – KSC Skenderija. Sve pripreme za ovu gala svečanost su u završnoj fazi. Povodom sutrašnjeg krunisanja prvog „Idola nacije“, danas je održana press konferencija kojoj su prisustvovali Josip Katalinski, naš proslavljeni fudbaler i nekadašnji najbolji igrač bivše Jugoslavije, Milan Pavlović, koji će sa Šejlom Salihefendić voditi program, te Emir Haračić, urednik portala SportSport.ba.

„Čestitam ljudima koji su osmislili ovaj projekat i od sveg srca želim da ova manifestacija preraste u tradiciju. Mi, koji se bavimo najpopularnijim sportom na svijetu, uz veliko poštovanje prema ostalim sportovima, radujemo se što ćemo konačno na kraju godine moći biti i nagrađeni za sve uspjehe koje smo ostvarivali tokom godine. Imao sam čast da prije 35 godina postanem najbolji fudbaler Jugoslavije i znam šta mi je tada značilo to priznanje. Vjerujte da se i sada sjećam tog trenutka i nikada ga u životu neću zaboraviti. Kod nas je teško biti najbolji i u ulici, te stoga svim onim koji će sutra biti krunisani čestitatam na nominacijama, ali ih napominjem kako im ova nagrada treba biti podsticaj i da istu moraju opravdati u 2009. godini“, rekao je Katalinski.

Dolaze Ibišević i Salihović
Svoj dolazak u Sarajevo potvrdili su naši reprezentativci iz Hoffenheima, Vedad Ibišević, prvi strijelac Bundeslige i Sejad Salihović, jedan od najkorisnijih igrača u Njemačkoj.

„U Sarajevo ćemo stići u četvrtak u poslijepodnevnim satima, jer smo od kluba dobili samo jedan slobodan dan. Već u petak ujutro putujemo za Španiju u Alicante, gdje ćemo u popodnevnim satima obaviti trening“, rekao je Ibišević.

I Milan Pavlović je izrazio zadovoljstvo što će biti dio projekta prvog izbora najboljeg fudbalera u našoj zemlji:

„Neizvjerno mi je drago što se neko sjetio da nakon toliko godina u našoj zemlji pokrene projekat izbora najboljeg fudbalera, a posebno mi je drago što ću i ja biti dio manifestacije.“

Haračić je govorio o tehničkim detaljima, odnosno proceduri izbora najboljeg fudbalera. Objasnio je kako je Sergej Barbarez, naš bivši reprezentativac predložio deset fudbalera (Zvjezdan Misimović, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Sejad Salihović, Saša Papac, Emir Spahić, Kenan Hasagić, Miralem Pjanić, Senijad Ibričić, Haris Handžić), a „Idol nacije“ će postati onaj fudbaler koji dobije najviše glasova urednika većine medija u našoj zemlji.

„Uz glavnu nagradu, najboljeg fudbalera godine, biće proglašeni i najbolji u još 13 kategoriju. Između ostalih biće izabran najbolji fudbaler Premijer lige BiH, najbolji golman našeg prvenstva, najbolji bh. trener, najbolji igrači do 21, 19 i 17 godina, najorganizovaniji klub, najbolji sportski radnik, najbolja fudbalerka... Takođe, biće proglašen i najbolji fudbaler BiH u 2008. godini po izboru naših čitalaca, koji su birali svog idola“, istakao je Haračić.

U zabavnom dijelu programa nastupiće grupa Zoster, te Adnan Jakupović, a prisutne će zabavljati i Nedžad Brajić, jedan od najboljih svjetskih žonglera sa loptom, koji je na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Sao Paulu ušao u četvrtfinale.

Manifestacija počinje u 20 sati uz direktan prenos na Mreži plus.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti