Luda utakmica u Banjaluci: Borac pobijedio Mladost i na korak je od opstanka

Liga za opstanak, 7. kolo

Luda utakmica u Banjaluci: Borac pobijedio Mladost i na korak je od opstanka

M. Šljivak

Borac je u 7. kolu u Banjaluci dočekao Mladost Doboj Kakanj i na kraju je u jednoj jako dobroj utakmici upisao veliku pobjedu rezultatom 4:2.

Borcu su tri boda u ovom duelu bila imperativ i tim Darka Vojvodića je krenuo ofanzivno prema golu gostiju.

Već u uvodnim minutama su stvorili nekliko izglednih situacija, a u 14. minuti su poveli sa 1:0. Pogriješio je golman gostiju Bukvić kojem lopta prolazi preko noge, koristi to Petar Kunić i dovodi svoj tim u prednost od 1:0.

Imao je potom Borac šansu da riješi sve dileme oko pobjednika u prvom poluvremenu. Mahović je propustio dvije stopostotne šanse. Našao se sam pred Bukvićem, ali nije uspio doći do pogotka. Prijetio je dobro i Žeravica, ali promjene rezultata nije bilo.

Mladost se probudila u finišu prvog dijela i nešto ofanzivniji pristup im se i isplatio. Mišić je u 45. minuti uposlio Dalibora Pandžu, a napadač gostiju je pogodio za rezultat poluvremena od 1:1.

Samo što je krenulo drugo poluvrijeme Borac je poveo. Danilović je uposlio Kunića, a ovaj ponovo pogađa za vodstvo domaćeg tima od 2:1.

Nisu se gosti predavali i nakon što su stvorili nekoliko izglednih šansi u 61. minuti ponovo dolaze do poravnanja, a pogodio je Lazić nakon odlične akcije.

Oba tima su u međuvremenu imala nekoliko izglednih šansi koje su promašili, da bi u 73. minuti Borac stigao do trećeg gola. Danilović je pogodio za 3:2.

Konačan rezultat meča od 4:2 postavio je Petar Kunić trećim golom večeras u 79. minuti utakmice.

Banjalučki tim će službeno osigurati opstanak ako ekipa zeničkog Čelika sutra ne savlada GOŠK u Gabeli.


Liga za opstanak, 7. kolo:

Borac - Mladost 4:2 (Kunić 14', 47', 79' Danilović 72' / Pandža 45', Lazić 61')


BORAC: Vukliš, Puzigaća, Karić, Kunić, Mahović, Žeravica, Majkić, Danilović, Janičić, Veselinović, Zekanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

MLADOST: Bukvić, Benović, Lazić, Sadiković, Šećerović, Hiroš, Regoje, Pandža, Mujagić, Mišić, Isaković.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi